Testimonis de dones

En aquesta pàgina, comparteixo testimonis de dones que participen als tallers i s’animen a compartir algo de l’experiència viscuda. Gràcies a totes per les vostres paraules, gràcies per la vostra saviesa i capacitat de sanació en acció.

Recuperant úters

“Després de l’experiència del taller, reconec aquests moments i els baixo fins al ventre i poso una má al damunt i sento que la meva força de dona i de mare està allí, ben recollida i palpitant. No és res màgic, ni excepcional… Sempre ha estat i estarà, només depend de mi sentir-ho més present. El meu úter ha emergit dins meu, s’ha definit, s’ha dibuixat com un ocell taronja que traspassa etapes, s’ha fet fang a les meves mans i ha estat mirat per les altres dones. Les altres dones i els seus úters, les altres dones amb les seves ferides i regals, amb la seva força, amb la seva ira, amb la seva bondat acollidora i el seu tancament  protector i necessari”.

“Amb el taller de l’Aina he après a mirar-me d’un altre manera, de dins cap a fora, acceptant els misteris que l’univers va voler aniuar sense avisar, atenent a altres lleis i pactes que desconeixia. M’ha fet sàvia l’univers, m’ha fet sentir plena, buida, i imperfectament rodona”. 
” Després de dues maternitats m’he reconciliat amb el meu úter i he tancat suament les portes a les llavors que ja no arribaran i descanso més trankila sobre el roig en espiral que ara l’habita. Hem deixo habitar per aquesta força i per la de les altres dones, i la de totes aquelles que han estat abans que jo, coneixedores de les petites veritats amagades a cada pam de terra, en les arrels, els troncs, les fulles, les flors…
Aquesta sóc jo, contenta aquesta nit, amb la consciéncia més clara del meu úter”.
 14413712986211

“Per a mi la participació en el taller ha sigut com obrir una finestra encarada al Mar i que de sobte et bé una bufada d’aire marí, ple de sals minerals, d’olors, de sensacions, …. de vida. Em sent més segura de mi mateixa, més empoderada, més forta. Encara em queda camí, però jo abans del taller dubtava constantment, davant de figures d’autoritat em sentia xicoteta i insegura, i ara em sent jo, i sóc capaç de demanar allò que necessite prioritzant-me a mi i als meus. M’agrade més tan física com emocionalment i els del meu voltant ho noten. Tinc ganes de cuidar-me”.

” Me senté conscientemente con las piernas arraigadas y abiertas, respirando desde el útero para decir “esto no es lo que quiero y siento esto”. Me dio fuerza, seguridad, una sensación de certeza “sí esto es así, esto es lo que siento de verdad, tengo derecho y merezco vivir lo que quiero y deseo en mi vida”

“Ha vingut la Senyora regla, i m’he enterat només perque he tacat. No m’ho puc creure, ni mals de cap invalidants, ni malestar. Gràcies, per obrir-me els ulls cap aquest nou camí”.

“Me siento embarazada de mí misma”.

IMG-20150606-WA0006
“Aquest taller m’ha ajudat a tencar farides que vaig observar que encara estaven obertes. Ara són cicatrius, que quan les observo, m’aporten experiència i sobre tot l’aprenentatge de tot allò positiu que ara sóc. Per mi les cicatrius em donen la possibilitat d’anar endevant, la possibilitat de no tornar a fer els mateixos errors.
Ha estat una teràpia què m’ha estimulat el tenir una mirada molt més llunyana i molt més oberta del que la tenia. Continuaré “mirant”, perquè  l’horitzó sempre està al devant”.

” Infinitat de gràcies per compartir aquest treball tant fantàstic que estas fent. Honores a les dones”.

“Durant el taller em vaig adonar que tenia el meu úter abandonat i ple de càrregues i frustracions. Veig aquesta tendència d’abandonar-me i aquesta última regla ho he sentit profundament: em va fer mal durant dos dies i estava súper enfonsada. Vaig agafar l’úter de fang i m’hi vaig estar una bona estona tranquil·lament fins que se’m va passar”.

“Veig que la relació amb el meu úter també té molt a veure amb la gestació dels meus projectes personals” .
“En estos días me viene la regla, es la primera vez en mi vida que tengo ganas de que venga para vivirlo de una forma distinta! Para visualizar en la sangre aquello que no sirve, que era vida y no llego a ser. A liberar cargas que sobran”.
9d7d24bafd79cea960ba068b1e345177“Me siento mucho más sensible y que conecto cada vez más con mi cuerpo y mis necesidades. Ahora que me siento, me es más fácil saber que quiero, que no quiero , me conecta con poner límites y hacerme responsable, expresar y sostener. Me siento más bella y puedo decirlo sin sentir vergüenza, conecto más con el placer de estar en mi, placer al bailar, en las relaciones sexuales también siento que estoy más en mi.
Cuando me viene la menstruación siento la misma sensación antes decía que me dolían los ovarios ahora siento que estoy menstruando. Quiero decir que siento lo mismo pero hay otra actitud, no de queja como me salía antes. Algo nuevo; a veces siento que me muevo desde el centro, desde mi útero, cuando pasa eso me siento con más fuerza, incluso cuando camino (…) tengo la sensación de que no hay quien me pare.”

Una resposta a Testimonis de dones

  1. Antònia ha dit:

    Ha estat revelador aquest taller tant a nivell personal, com els coneixaments impartits. Gràcies Aina per aquest treball i per aquest homenatge que fas a les dones.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s