Projecte COSdeDONA

Dones

COSdeDONA és un projecte que proposa diversos Espais de Sexualitat femenina per a i amb dones. Està viu i va prenent forma a mesura que cada dona que hi participa, jo inclosa, ens anem coneixent, experimentant, preguntant, encuriosint, obrint i compartint. El treball que ofereixo és principalment des de la Teràpia Corporal Integrativa, la Gestalt, la Respiració Ovàrica Alquimia Femenina, la Sexualitat Sagrada i altres eines que ens ajudin a conèixer, viure i sentir el nostre cos i els seus cicles, reparar bloquejos i ferides entorn de la sexualitat, trasnformar els propis introjectes i els de l’inconscient col·lectiu, fer conscient i reparar el lastre patriarcal in-corporat, empoderar-nos com a dones i persones en un vincle sa amb nosaltres mateixes i els homes, ressignificar i dignificar la naturalesa del propi cos, integrar la polaritat femenina – masculina, caminar cap a una sexualitat sagrada recomponent la fragmentació i polarització que ha sofert la sexualitat al llarg de la historia, reteixir el vincle entre dones (sororitat), resignificar el gènere i reconstruir-nos més enllà del que se’ns ha limitat a ser…

Actualment COSdeDONA ofereix:

– Què és la Teràpia Corporal Integrativa (TCI)?

La TCI és un sistema d’autoconeixement i transformació que integra els diferents aspectes de l’èsser humà: mental, emocional, corporal i energètic.

L’abordatge és des del cos en un context individual o grupal de calidesa i acompanyament. Des del cos s’inicia un procés que transforma la nostra manera d’estar al món extern i intern. Poc a poc anem establint una nova relació de respecte, cura, consciència, amplitud de possibilitats, equilibri, creativitat, gentilesa, sostén, més capacitat de viure el present, menys conflicte intern i millor relació amb l’altre des d’un lloc més proper, més humà.

Utilitzem eines, mètodes i tècniques com la Bioenergètica de Reich i Lowen, el Moviment espontani i la Psicodansa, el treball amb la Respiració, l’entrenament de l’Atenció, diferents tipus de Massatge, Meditació, “Espais naixents” i altres  per afavorir el desbloqueig corporal, l’expressió lliure i espontània, la presa de consciència i la connexió amb una mateixa i les altres.

– Què és la Terapia Gestalt?

La terapia Gestalt és una modalitat de terapia psicológica d’abordatge centrat en lo emocional, corporal i cognitiu, entenent la persona com un procés de transformació constant. Es caracteritza per facilitar el desenvolupament del potencial humà i el tractament de diverses problemàtiques que afectes a l’ésser humà: bloquejos, ansietat, conflictes de parella, familiars i/o laborals…

– Què és la Respiració Ovàrica Alquimia Femenina i la Sexualitat Sagrada?

Per què un treball amb Dones i de Sexualitat?

Laura Gutman, al seu llibre titulat “El poder del discurso materno”, explica com des que el patriarcat va ser instaurat com a sistema d’organització social fa uns 5000 anys, les dones hem hagut de deixar de sentir per deixar de ser subjectes i esdevenir objectes d’ús. És a dir, ser sotmeses sota la dominació de l’home, al mateix temps que l’empobrit és sotmès a l’enriquit i l’infant, a la persona adulta.

Les dones havíem estat íntimament lligades al nostre cos a través dels cicles vitals. Per deixar d’estar connectades amb el cos, aquest va haver d’esdevenir perillós, brut, pecaminós, intocable, arribant a dia d’avui a ser la pròpia dona qui s’autorrebutja, fruit del pes de les creences limitants que la memòria col·lectiva arrossega generació rere generació. D’aquesta manera, si el cos de la dona no pot tocar ni ser tocat, es paralitza, les sensacions corporals placenteres es congelen, el poder personal s’adorm. Si les emocions i les necessitats son reprimides i negades, el cos es va bloquejant arribant a insensibilitzar-se, desenvolupant malalties, tenint moltes dificultats per parir, arribant a no saber dir qui sóc, ni què vull, ni què necessito. És a través de la repressió sexual, la represió de l’instint, que ens hem perdut a nosatltres mateixes.

muntatge fotos 1

Per això és urgent reparar el dany causat a través de la repressió sexual. Entrar-hi de nou i tot el que això comporta, per a fer un treball profund individual i grupal a partir del qual poder construir noves formes de relació saludables, equitatives, igualitàries, respectuoses, amorses, cooperatives entre nosaltres (dones i homes), les noves generacions i el planeta. Jo aproto el meu petit gra de sorra reformulant-me a mi i recolsant a altres a fer-ho. El meu procés terapèutic ha anat de la mà de reconèixe’m com a dona, reparar molt de dolor per tot el que implica ser-ho aquesta societat i veig com és un emergent social en que moltes ho estem necessitant.

La meva proposta és disposar diversos espais on poder dur endavant aquest treball.

    Sin título

Tota això…

Des d’un codi de comunicació conscient, dins una atmosfera de confiança, lliure de judicis i obligacions. Amb una dinàmica pràctica i vivencial a nivell individual i/o grupal.

Són sentir-se, expressar-se, créixer, compartir, alliberar-se, reinventar-se, tornar-se a parir viva, digna, mereixedora i lliure.

Si t’interessa algún dels formats consulta a l’Agenda o posa’t en Contacte i en parlem.

 

 DSC08657

 

Una resposta a Projecte COSdeDONA

  1. Retroenllaç: La mujer integrada | Aina Cortès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s