Projecte COSdeDONA

Dones

COSdeDONA és un projecte que proposa diversos Espais de Sexualitat femenina per a i amb dones. Està viu i va prenent forma a mesura que cada dona que hi participa, jo inclosa, ens anem coneixent, experimentant, preguntant, encuriosint, obrint i compartint. El treball que fem és principalment des de la Teràpia Corporal Integrativa, la Gestalt, la Respiració Ovàrica Alquimia Femenina, la Sexualitat Sagrada i altres eines que ens ajudin a conèixer, viure i sentir el nostre cos i els seus cicles, reparar bloquejos i ferides entorn de la sexualitat, trasnformar els propis introjectes i els de l’inconscient col·lectiu, fer conscient i reparar el lastre patriarcal in-corporat, ressignificar i dignificar la naturalesa del propi cos, integrar la polaritat femenina – masculina, caminar cap a una sexualitat sagrada recomponent la fragmentació i polarització que ha sofert la sexualitat al llarg de la historia, reteixir el vincle entre dones (sororitat)…

Actualment COSdeDONA ofereix:

 

¿Què és la Teràpia Corporal Integrativa (TCI)?

És un sistema d’autoconeixement i transformació que integra els diferents aspectes de l’èsser humà: mental, emocional, corporal i energètic.

L’abordatge és des del cos en un context individual o grupal de calidesa i acompanyament. Des del cos s’inicia un procés que transforma la nostra manera d’estar al món extern i intern. Poc a poc anem establint una nova relació de respecte, cura, consciència, amplitud de possibilitats, equilibri, creativitat, gentilesa, sostén, més capacitat de viure el present, menys conflicte intern i millor relació amb l’altre des d’un lloc més proper, més humà.

Utilitzem eines, mètodes i tècniques com la Bioenergètica de Reich i Lowen, el Moviment espontani i la Psicodansa, el treball amb la Respiració, l’entrenament de l’Atenció, diferents tipus de Massatge, Meditació, “Espais naixents” i altres  per afavorir el desbloqueig corporal, l’expressió lliure i espontània, la presa de consciència i la connexió amb una mateixa i les altres.

¿Per què un grup de dones?

Laura Gutman, al seu llibre titulat “El poder del discurso materno”, explica com des que el patriarcat va ser instaurat com a sistema d’organització social fa uns 5000 anys, les dones hem hagut de deixar de sentir per deixar de ser subjectes i esdevenir objectes d’ús. És a dir, ser sotmeses sota la dominació de l’home, al mateix temps que l’empobrit és sotmès a l’enriquit i l’infant, a la persona adulta.

Les dones havíem estat íntimament lligades al nostre cos a través dels cicles vitals. Per deixar d’estar connectades amb el cos, aquest va haver d’esdevenir perillós, brut, pecaminós, intocable, arribant a dia d’avui a ser la pròpia dona qui s’autorrebutja, fruit del pes de les creences limitants que la memòria col·lectiva arrossega generació rere generació. D’aquesta manera, si el cos de la dona no pot tocar ni ser tocat, es paralitza, les sensacions corporals placenteres es congelen, el poder personal s’adorm. Si les emocions i les necessitats son reprimides i negades, el cos es va bloquejant arribant a insensibilitzar-se, desenvolupant malalties, tenint moltes dificultats per parir, arribant a no saber dir qui sóc, ni què vull, ni què necessito.

muntatge fotos 1Quan un grup de dones es troba, segreguem més oxitocina, que és l’hormona de l’amor. Compartir, moure el cos, expressar, crear, entrar en contacte amb tacte… juntes és una ocasió meravellosa per a conèixe’ns millor, aprendre eines útils per a la vida, incrementar el benestar i el plaer, alliberar les càrregues innecessàries que arrosseguem,…

La meva proposta és disposar un espai recolzant-nos amb la força del grup, on donar la possibilitat de:

  • Connectar-te de nou amb el teu cos. Reactivant el flux natural de l’energia vital treballant des de i amb el cos, recuperant la sensibilitat física i emocional, el plaer, la mirada, l’acceptació, el joc, la sensualitat, la tendresa, la sexualitat, la relació amb la naturalesa, l’expressió, el moviment, la intuïció, la força, el desig, l’instint…
  • (Re)conèxier el teu propi cos. Aprendre sobre el potencial del cicle menstrual, conèixer l’úter i el centre d’energia vital i sexual, experimentar la sexualitat del teu cos i desmuntar creences limitadores.
  • Connectar-te amb el teu poder personal i la creativitat. Dedicant-te un temps per a donar espai a la mirada interior i escoltar-te, sentir-te, descobrir i desenvolupar les teves infinites possibilitats,la teva saviesa, reconèixer les pròpies necessitats, desitjos i límits.
  • Reaprendre el llenguatge del contacte. Explorant la capacitat nutrícia del contacte físic i emocional.
  •  Reconèixer les pròpies emocions, expressar-les i gestionar-les. Prenent consciència del propi món emocional i trobant diversos canals per viure i transformar la seva energia.
  •  Realitzar altres propostes que el grup necessiti i desitgi.

    Sin título

Tota això…

Des d’un codi de comunicació conscient, dins una atmosfera de confiança,lliure de judicis i obligacions. Amb una dinàmica pràctica i vivencial.

No és un grup de gènere, ni de feminisme, ni un cercle de dones.

És un espai sense etiquetes on sentir-se, expressar-se, créixer, compartir, alliberar-se, reinventar-se, tornar-se a parir amb el mirall i el suport del grup.

T’animes i t’atreveixes a participar-hi? Vols rebre informació de grups i tallers?

Posa’t en contacte amb mi i parlem-ne!

 DSC08657

 

Anuncis

Una resposta a Projecte COSdeDONA

  1. Retroenllaç: La mujer integrada | Aina Cortès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s